Ο Bασίλης Ρίζος γεννήθηκε στη Γερμανία το 1967, όπου και έζησε τα πρώτα του χρόνια. Επέστρεψε μικρός στην Ελλάδα, σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Πατρών απ’ όπου και αποφοίτησε το 1994.

Σημαντικό μέρος της ειδικότητάς του, πραγματοποιήθηκε σε παιδοωτορινο-λαρυγγολογικό τμήμα (3 χρόνια),όπου και διενήργησε πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων σε μικρά παιδιά, από τις κλασσικότερες όπως αμυγδαλεκτομή, αδενοειδεκτομή (κρεατάκια) και μυριγγοτομή (αφαίρεση υγρού από το αυτί με παρακέντηση και σωληνάκια), αλλά και ασυνήθιστων όπως η αποκατάσταση σχιστιών (λαγόχειλο και λυκόστομα),αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά),βατράχιο(κύστη σιελλογόνων αδένων στο έδαφος του στόματος) και πολλών άλλων.

Mεγάλο μέρος της ειδίκευσης στα παιδιά , το αφιέρωσε στη διερεύνηση της παιδικής βαρηκοίας, η οποία σημειωτέον μπορεί να ανιχνευθεί αμέσως μετά τη γέννηση.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα σε τμήματα ενηλίκων (του ΕΣΥ και πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου Ρίου), όπου εκεί πλέον ειδικεύτηκε στη χειρουργική και ακοοπαθολογία των ενηλίκων.

Διενεργεί μεγάλη γκάμα χειρουργικών επεμβάσεων της κλασσικής ωτορινολαρυγγολογίας , αλλά και ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων κόλπων (ιγμορείων κτλ.).

Εχει εκπαιδευτεί στη διερεύνηση και αντιμετώπιση του αλλεργικού ασθενούς , στο αλλεργιολογικό τμήμα του νοσοκομείου παίδων ``Αγλαία Κυριακού `` κοντά στην καθηγήτρια Κα Σαξώνη- Παπαγεωργίου Φωτεινή.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του του Ευγενιδείου Νοσηλευτηρίου και άλλων ιδιωτικών κλινικών.

Παντρεμένος με τη Χρύσα Λυμπεροπούλου , απόφοιτη του οικονομικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία εργάζεται στον αναπτυξιακό επιχειρηματικό σχεδιασμό γνωστής εταιρείας Logistics .

Έχουν 3 μικρά Παιδιά

 

Οι Πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα , και σε καμία περίπτωση Ιατρική συμβουλή